Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Musical ‘Carmen’ slecht ontvangen in VS

De musical ‘Carmen’, met muziek van de Nederlandse componist John Ewbank, is in de VS slecht ontvangen. De musical ging zaterdag in première in San Diego.

De musical ‘Carmen’, met muziek van de Nederlandse componist en liedjesschrijver John Ewbank, is in de Verenigde Staten niet bepaald lovend ontvangen. ‘Carmen is een rommeltje (en dat is zacht uitgedrukt)’, kopte de krant San Diego Union-Tribune. En ook de recensent van de Los Angeles Times is weinig subtiel: ‘Carmen vlamt wel, maar heeft helaas geen enkele inhoud’.

Volgens de recensent van de San Diego Union-Tribune komen de acteurs over als plastic sekspoppen en zijn de liedjes van Ewbank flauw en saai. De criticus van de LA Times schrijft dat ‘Carmen’ wat hem betreft alleen nog in het ordinaire Las Vegas te zien zal zijn. Daar, in de kelder van een hotel en tussen het gerinkel van de gokautomaten, is de voorstelling volgens hem beter op zijn plaats dan in een echt theater. ‘Carmen’ zou bol staan van de clichés en veel weg hebben van een soapserie.

‘Carmen’, een musicalbewerking van de beroemde opera van Georges Bizet, ging zaterdag in San Diego in première. Ewbank schreef speciaal voor de voorstelling nieuwe liedjes. Ook zijn in de musical nieuwe versies te horen van nummers die hij schreef voor Marco Borsato, zoals ‘De waarheid’ en ‘Wat is mijn hart’. De musical is nog tot en met 22 juli te zien in het La Jolla Playhouse in San Diego.

[Novum]