Search
Close this search box.

‘Nachtkus werd John Lennon fataal’

John Lennon wilde op de avond van zijn dood zijn zoontje zo graag een nachtkus geven, dat hij niet meer uit eten wilde. Bij thuiskomst werd hij doodgeschoten.

(Novum/AP) – In plaats van ergens een hapje te eten, wilde John Lennon op de avond van zijn dood liever zijn zoontje zien. Bij thuiskomst werd hij doodgeschoten voor zijn appartement in New York. Dat vertelt Yoko Ono, de weduwe van de voormalige Beatle zondag in een interview met de Britse radioshow ‘Desert island discs’.

“We waren op weg van de studio en ik vroeg of hij ergens iets wilde eten. Maar John zei dat hij Sean wilde zien voor hij zou gaan slapen.” Volgens Yoko Ono maakte Lennon zich grote zorgen dat hij zijn kind anders niet meer wakker zou aantreffen. ‘

Lennon werd op 8 december 1980 neergeschoten door een verwarde fan, Mark Chapman. Yoko Ono zegt dat hij voor hij zijn laatste adem uitblies, niets heeft gezegd.

Ook vertelde de 74-jarige Japanse openhartig over de moeilijke keus de baby te houden of te aborteren toen ze in 1975 zwanger raakte. De zwangerschap kwam kort nadat zij en John na een breuk van twee jaar weer samen waren. “Ik wist niet of het een goed moment was om een kind te krijgen en wilde dat John het zou beslissen. Ik wilde hem niet opzadelen met iets dat hij misschien niet wilde.”

In het radioprogramma laten beroemde personen hun favoriete liedjes horen. Yoko Ono koos zondag voor ‘Beautiful boy’, dat over Sean gaat, en voor de nummers ‘Liverpool Lou’ en ‘Magic’.

[Novum]