Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuw album Prince gratis bij Britse krant

Het nieuwe album van Prince, ‘Planet Earth’, zit zondag gratis bij de Britse krant The Mail on Sunday. Muziekwinkels zijn boos.

Het complete nieuwe album van Prince, ‘Planet Earth’, wordt zondag gratis bij de Britse krant The Mail on Sunday gevoegd. De Amerikaanse zanger vindt het leuk zijn fans iets terug te geven, zo meldt Daily Mail. De cd ligt pas eind juli in de muziekwinkels.

Stephen Mirron, de directeur van The Daily Mail, waarvan The Mail on Sunday de zondageditie is, is trots dat hij een deal heeft kunnen sluiten met de wereldster. “Niemand heeft dit ooit eerder gedaan”, vertelt hij aan de BBC. Volgens een andere Britse krant, de Telegraph, heeft The Mail on Sunday Prince ruim 750 duizend euro betaald om ‘Planet Earth’ te kunnen weggeven.

Muziekwinkels zijn minder blij met de geste van de kleine artiest. “De stunt van Prince is een belediging voor alle platenzaken die hem hebben gesteund”, zegt Paul Quirk, mededirecteur van de Britse Entertainment Retailers Association.

Deze zomer geeft Prince 21 concerten in Londen. Met de uitverkochte concertreeks, die op 1 augustus begint, trapt de Amerikaanse artiest zijn wereldtournee The Earth Tour af. De zanger studeert voor de concerten zo’n 150 nummers in. Hij wil zijn publiek elke avond andere nummers laten horen.

[Novum]