Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Paris Hilton maakt zich op voor gevangenisleven

De celstraf van Paris Hilton komt steeds dichterbij. Volgens haar moeder Kathy maakt haar oudste dochter zich op voor het gevangenisleven door veel te bidden.

(Novum/AP) – De celstraf van Paris Hilton komt steeds dichterbij. Dinsdag moet de hotelerfgename zich voor 12 uur ’s middags melden bij de gevangenis in Lynwood in Californië. Volgens haar moeder Kathy maakt haar oudste dochter zich op voor het gevangenisleven. “Ze is zich aan het voorbereiden en veel aan het bidden”, zegt moeder Hilton op de entertainmentwebsite TMZ.

De hulp inroepen van boven lijkt feestbeest Paris toch al veel te doen sinds ze werd veroordeeld voor rijden zonder geldig rijbewijs. De 26-jarige socialite, die de afgelopen jaren vooral schaars gekleed en feestend werd gespot in het uitgaansleven, werd de afgelopen weken vaak gesignaleerd in religieuze boekwinkels en met een Bijbel onder haar arm. Dinsdag bezocht een degelijk geklede Paris samen met een vriendin een Bijbelklas van de Presbyteriaanse Kerk in Bel Air.

De aan luxe gewende Paris werd veroordeeld tot 45 dagen cel, maar hoeft hoogstwaarschijnlijk niet meer dan 23 dagen te zitten. Ze zal de komende weken veel tijd hebben om de Bijbel te lezen. Persoonlijke bezittingen mag ze nauwelijks meenemen naar de gevangenis. Bij binnenkomst krijgt ze een oranje gevangenispak en een standaard verzorgingspakket met een tandenborstel, tandpasta, zeep, een kam, deodorant, scheerartikelen en shampoo. Ze mag maximaal drie boeken en tijdschriften per week lezen en hoogstens vijf foto’s ophangen om haar cel op te leuken.

De blondine mag elke dag maximaal een uur uit haar cel om te douchen, televisie te kijken, te telefoneren, te luchten en deel te nemen aan activiteiten. De speciale afdeling waar ze wordt opgesloten, bestaat uit twaalf tweepersoonscellen die zijn bestemd voor veroordeelde politici, politieagenten, beroemdheden en andere ‘ongewone’ gevangenen. Het is nog niet duidelijk of Paris haar cel met iemand moet delen.

[Novum]