Search
Close this search box.

Zomerlezen met de sterren

Voor de leesbevorderingscampagne Zomerlezen wordt onder anderen Jeroen Krabbé op zijn favoriete leesplek gefotografeerd. Vanaf juli zijn de foto’s te zien.

De tweede editie van de campagne Zomerlezen gaat in juli van start. Voor de campagne, die bedoeld is om mensen te stimuleren meer te lezen, worden dit jaar de acteurs Jeroen Krabbé, Mimoun Oaïssa, Michiel Huisman, Roeland Fernhout en Carel Struyken gefotografeerd op hun favoriete leesplek. De foto’s zijn vanaf 2 juli te zien op treinstations en langs snelwegen.

De campagne, een initiatief van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, portretteerde vorig jaar vijf bekende Nederlandse vrouwen onder wie Isa Hoes, Simone Kleinsma en Neelie Kroes, met een boek. Zomerlezen is geïnspireerd op het Amerikaanse initiatief ‘Get caught reading’, waarbij bekende Amerikanen al lezend werden gefotografeerd.

[Novum]