Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Piet Römer acteert met pacemaker

Piet Römer heeft een pacemaker. Dat vertelt de 79-jarige acteur deze week in een Vlaams omroepblad. Begin dit jaar werden hartproblemen bij hem geconstateerd.

Piet Römer heeft een pacemaker. Dat vertelt de 79-jarige acteur deze week in het Vlaamse omroepblad Dag Allemaal. Begin dit jaar werden de voorstellingen van het toneelstuk ‘Vaders!’ afgelast wegens de hartproblemen van hoofdrolspeler Römer. Hij moest op doktersadvies twee maanden rust houden.

Inmiddels ondersteunt een pacemaker het hart van de acteur. Römer ondervindt geen last van het apparaatje. “Ach, dat valt wel mee. Een gespecialiseerd ziekenhuis had mij een brochure opgestuurd. Het leek verdorie wel een handleiding van Ikea. Ik had dat ding net zo goed zelf kunnen plaatsen”, grapt hij. “Nee, serieus, het was een operatietje van niets. Onder plaatselijke verdoving.”

Ondanks zijn hartproblemen komt stoppen met acteren niet op in het hoofd van Römer. “Een reisvoorstelling wil ik nooit meer doen. Maar toneelspelen helemaal opgeven? Ik denk er niet aan”, zegt hij. “Acteren is het heerlijkste wat er is. Daar zal ik inderdaad mee doorgaan tot ik erbij neerval.”

De acteur moet wel nog even aan wennen aan zijn nieuwe toestand. “Toen ik pas als acteur begon, 24 was ik, zag ik die oude knarren in de coulissen rondlopen met koffertjes vol medicijnen. Wat een stelletje aanstellers, dacht ik. Nou, vijftig jaar later ben ik er ook aan toe, hoor.”

[Novum]