Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Sterren brengen ode aan Robert Long

Marc-Marie Huijbregts, Willeke Alberti en Rob de Nijs brengen op 22 oktober in Rotterdam een ode aan Robert Long. De zanger overleed vorig jaar.

Marc-Marie Huijbregts, Willeke Alberti, Simone Kleinsma en Rob de Nijs brengen op 22 oktober een muzikale ode aan Robert Long. Het is de dag waarop de vorig jaar overleden zanger werd geboren. De artiesten zingen tijdens ‘A la Longue, een hommage aan Robert Long’ liedjes uit zijn omvangrijke oeuvre. Ze worden op deze avond in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam begeleid door het orkest van Koos Mark.

Andere artiesten die hun medewerking aan de show hebben toegezegd zijn Carlo Boszhard, Joke Bruijs, Lenette van Dongen, Richard Groenendijk, Jan Keizer, Gerard Cox en Albert Verlinde. De opbrengst van de avond gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Het concert wordt georganiseerd door naaste vrienden van de zanger, in samenwerking met zijn echtgenoot Kristof Rutsaert. Ook Rob Wiegman, directeur van het Luxor Theater in Rotterdam, speelt een rol in de organisatie.

Robert Long, wiens echte naam Bob Leverman was, overleed vorig jaar in december op 63-jarige leeftijd aan de gevolgen van buikvlieskanker. De zanger brak in 1974 door met zijn Nederlandstalige albums ‘Vroeger of later’ en ‘Levenslang’.

[Novum]