Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Popstars’ storten zich op jumpstyle

Jumpstyle is populair bij de deelnemers van ‘So you wannabe a popstar’. Net als Hilbrand Nawijn komt Jochem van Gelder met een jumpstyle-single.

Jumpstyle lijkt niet alleen onder jongeren een rage. Na ‘So you wannabe a popstar’-collega Hilbrand Nawijn komt ook Jochem van Gelder met een jumpstyle-single.

Van Gelder noemt het nummer ‘een zomerse jumprap’. Hoe het lied gaat heten is nog niet bekend. De zoons van de NCRV-presentator, David (13), Levi (11) en Jesse (8), vinden het prima dat hun vader een nummer opneemt, maar ze zijn niet zeker van zijn danstalent. “Dat rappen vonden ze prima, maar dat jumpen moest ik maar niet doen”, vertelt de 44-jarige duizendpoot in De Telegraaf. Van Gelder heeft het advies van zijn spruiten ter harte genomen, want hij heeft een stel dansers ingehuurd voor de videoclip.

De vrouw en dochter van Nawijn vonden het niet ‘daverend’ dat hij besloot een jumpstyle-single op te nemen. Het nummer van de volslanke oud-minister voor Vreemdelingzaken en Integratie kwam vorige maand uit. De 58-jarige Nawijn wilde met ‘Hey jumpen’ inspringen op de enorme rage die jumpstyle momenteel is. De ex-politicus bereikte de 45e plaats in de Single Top 100.

De single die acteur Sascha Visser opnam na deelname aan het SBS-programma ‘So yo wannabe a popstar’ doet het aanmerkelijk beter in de hitlijsten. ‘Ik wil met je mee’ bezet de vijfde plaats in de Single Top 100. ‘Extase (zonder jou)’, het nummer dat winnaar Erik Hulzebosch direct na zijn winst in de talentenjacht uitbracht, staat al drie weken in de Single Top 100. Deze week staat de ballad op de tweede plaats.

[Novum]