Search
Close this search box.

Prinsen willen Diana niet zien sterven op tv

Prinsen William en Harry willen voorkomen dat Channel 4 foto’s laat zien van het ongeluk waarbij hun moeder in 1997 het leven liet. Ze vinden het respectloos.

De Britse prinsen William en Harry willen voorkomen dat Channel 4 in een documentaire foto’s laat zien van het auto-ongeluk waarbij hun moeder in 1997 het leven liet. Hun secretaris heeft een brief gestuurd naar de televisiezender waarin staat dat de prinsen het uitzenden van de beelden ‘afschuwelijk respectloos’ vinden en geen keus zien dan hun gevoelens publiekelijk te uiten. Dat meldt de BBC.

Prinses Diana kwam tien jaar geleden om bij een ongeluk in Parijs. Een Franse fotograaf maakte vrijwel meteen daarna foto’s van het autowrak en de stervende Diana. Volgens Channel 4 is de prinses op geen van de beelden te identificeren en is het uitzenden ervan ‘historisch verantwoord’. De film ‘The witness in the tunnel’ wordt woensdag dan ook gewoon uitgezonden.

Eerder is in Groot-Brittannië al woedend gereageerd op een uitzending van de Amerikaanse zender CBS, waarin kopieën van foto’s van een bewusteloze Diana waren te zien. De broer van Diana, Lord Spencer, noemde die misselijkmakend.

[Novum]