Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ringo Starr biedt muziek aan op internet

Ringo Starr biedt zijn muziekcatalogus aan op internet. Onder meer het album ‘Ringo’ uit 1973, is vanaf 28 augustus online verkrijgbaar.

(Novum/AP) – Ringo Starr biedt zijn muziekcatalogus aan op internet. De voormalige drummer van The Beatles heeft daarvoor een deal gesloten met platenlabel Capitol/EMI. Onder meer de albums ‘Beaucoups of blues’ uit 1970 en ‘Ringo’ uit 1973, die hij beide als soloartiest uitbracht, zullen als downloads op internet worden aangeboden.

De muziek, waaronder het compilatiealbum ‘Photograph: the very best of Ringo Starr’, is vanaf 28 augustus verkrijgbaar. Om het digitale geheel af te maken, biedt de 66-jarige Starr ook zes ringtones aan. Begin volgend jaar komt zijn nieuwe soloalbum uit, ‘Liverpool 8’.

Het oeuvre van The Beatles kan nog niet online worden aangeschaft, wat de Britse band één van de meest prominente bands maakt die ontbreekt in virtuele winkels. EMI liet eerder dit jaar weten wel te werken aan een deal de muziek van The Beatles te gaan verkopen via online muziekwinkels.

[Novum]