Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tas Cameron Diaz veroorzaakt opschudding in Peru

Cameron Diaz moet voortaan iets beter nadenken over haar accessoires. Ze veroorzaakte opschudding in Peru omdat ze een tas droeg met daarop een tekst van Mao.

(Novum/AP) – Cameron Diaz moet voortaan iets beter nadenken over haar kleding en accessoires. De actrice veroorzaakte vrijdag opschudding in Peru omdat ze tijdens haar vakantie in het land een tas droeg met daarop een van de favoriete teksten van de communistische leider Mao Zedong.

Diaz, die vorige week nog in Nederland was ter promotie van de derde ‘Shrek’-film, droeg bij haar bezoek aan de Inca-stad Machu Picchu een hippe olijfgroene tas met daarop een rode ster en de woorden ‘dien het volk’ in het Chinees. Dat stuitte veel Peruanen tegen de borst. In de jaren tachtig werden bijna zeventigduizend inwoners van het Zuid-Amerikaanse land vermoord door de maoïstische guerillabeweging Lichtend Pad.

Volgens de Peruaanse mensenrechtenactivist Pablo Rojas had Cameron zich iets bewuster van haar omgeving moeten zijn toen ze haar accessoires uitkoos. “Het verwijst naar een idee dat zo veel schade heeft aangericht in Peru”, zegt hij. “Ik vind niet dat ze deze tas had moeten dragen in een gebied waar de aanhangers van die ideologie zo veel hebben verwoest.”

[Novum]