Zoeken
Sluit dit zoekvak.

The Game weigert schikkingsvoorstel

The Game heeft een schikkingsvoorstel afgeslagen. Hij ontkent schuld in een rechtszaak waarin hij ervan beschuldigd wordt zich te hebben voorgedaan als agent.

(Novum/AP) – The Game heeft woensdag een schikkingsvoorstel afgeslagen. De rapper weigert schuld te bekennen in een rechtszaak waarin hij ervan beschuldigd wordt zich te hebben voorgedaan als undercover politieagent.

Als hij schuld bekende, zou hem de celstraf worden opgelegd die hij in voorarrest heeft uitgezeten. Maar dit voorstel sloeg de rapper af. “Waarom zou hij schuld bekennen aan deze valse beschuldigingen als hij onschuldig is?”, vraagt zijn advocaat zich af.

De 27-jarige rapper, die geboren werd als Jayceon Taylor, werd in november opgepakt omdat hij een taxichauffeur in New York zou hebben voorgehouden dat hij een undercover politieagent was. De chauffeur moest vervolgens op zijn bevel alle stoplichten negeren.

Zijn advocaat noemde de zaak een ‘dieptepunt in de historie van de politie’. “Deze zaak wordt zeker niet-ontvankelijk verklaard en anders wordt mijn cliënt wel vrijgesproken”, stelde hij. The Game moet op 20 september weer voorkomen in de zaak.

Het is niet de enige rechtszaak die de artiest, bekend van nummers als ‘How we do’ en ‘Hate it or love it’, aan zijn broek heeft hangen. Vorige week verklaarde hij al onschuldig te zijn aan mishandeling en bedreiging van een basketbalspeler. The Game raakte in februari verwikkeld in een gevecht tijdens een potje basketbal in Los Angeles. Als hij schuldig wordt bevonden in deze zaak, zou hij tot een celstraf van vijf jaar veroordeeld kunnen worden.

[Novum]