Search
Close this search box.

William en Harry missen Diana nog elke dag

De Britse prinsen William en Harry missen hun moeder nog elke dag. Dat vertellen ze in een interview aan de zender NBC, dat maandag wordt uitgezonden.

(Novum/AP) – De Britse prinsen William en Harry missen hun moeder nog elke dag. Dat vertellen ze in een interview met de Amerikaanse zender NBC, dat maandag wordt uitgezonden. In augustus is het tien jaar geleden dat prinses Diana omkwam bij een auto-ongeluk in Parijs. “Er gaat geen dag voorbij dat ik er niet aan denk”, verklaart William. Ze vertellen dat hun rouwproces lang heeft geduurd, onder meer omdat de media hen geen rust hebben gegund in deze periode.

De vraag of de dood van hun moeder voorkomen had kunnen worden, houdt de zoons van Diana en de Britse kroonprins Charles nog steeds bezig. “Als mensen over haar dood nadenken, dan vragen ze zich af wat er precies gebeurd is”, zegt Harry. “Niemand zal dat ooit weten. En ik weet zeker dat het mensen nog lang zal bezighouden. Ik zal nooit stoppen erover na te denken.”

Prinses Diana kwam samen met haar vriend Dodi Fayed en hun chauffeur om het leven toen de auto waarin ze zaten tijdens een achtervolging door paparazzi in een tunnel in Parijs tegen een pilaar reed. Geruchten over een samenzwering werden ontkracht door de conclusie van een gerechtelijk onderzoek dat in december naar buiten werd gebracht. In het rapport werd bevestigd dat de chauffeur, Henri Paul, dronken was tijdens de nacht van het ongeval. Begin dit jaar besloot rechter Elizabeth Butler-Sloss echter zelf tot een nieuw onderzoek. Inmiddels heeft zij zich teruggetrokken uit de zaak en haar taak overgedragen aan rechter Scott Baker.

Op 1 juli, de dag dat Diana 46 zou zijn geworden, organiseren William en Harry een concert ter nagedachtenis aan hun moeder. Onder anderen Elton John, Rod Stewart, Kanye West, Pharrell Williams, Joss Stone en Duran Duran treden op tijdens het evenement in het Londense Wembley-stadion.

[Novum]