Search
Close this search box.

Winkel van Percy Irausquin gesloten

De winkel van modeontwerper van Percy Irausquin wordt gesloten. Zijn zakelijke partner Steve te Pas heeft zijn handen van het project afgetrokken.

De winkel van Percy Irausquin wordt gesloten. De Nederlandse modeontwerper van Arubaanse komaf en zijn zakelijke partner Steve te Pas hebben met elkaar gebroken. Te Pas sluit daarom de eerste winkel van Percy aan de Amsterdamse Cornelis Schuytstraat, waar hij voor tachtig procent aandeelhouder van was. Te Pas brengt vanaf begin augustus de Blue Blood Boutique, waar naast zijn eigen jeansmerk Blue Blood ook vintage designkleding wordt verkocht, onder in het pand.

Te Pas vond dat het tijd was zijn samenwerking met Percy te staken. “We hebben veel van elkaar geleerd en van de samenwerking genoten”, stelt hij in een persbericht. “Maar het is tijd voor Percy om zelfstandig verder te gaan.”

Volgens een medewerker van het pr-bureau dat zowel Blue Blood als Percy Irausquin vertegenwoordigt, zijn de mannen ‘in goed overleg’ uit elkaar gegaan. “Ze hebben eind maart met adviseurs erbij al een goed gesprek gehad over de scheiding. Dit is in goed overleg gegaan en Percy was zelfs blij met de deal die geboden was.” Details over die deal zijn niet bekendgemaakt.

Irausquin won in 2001 de Frans Molenaar prijs, die jaarlijks wordt toegekend aan jong couturetalent. Veel bekende Nederlandse vrouwen, zoals Bridget Maasland en Leontine Borsato, lopen weg met de 37-jarige ontwerper die bekend staat om zijn vrouwelijke jurken. Toen Steve te Pas vorig jaar in het huwelijk trad, droeg zijn bruid, actrice Maria Kooistra, een jurk van Percy. Ook Katja Römer-Schuurman trouwde in een jurk van de ontwerper.

[Novum]