Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Woody Allen regisseert opera van Puccini

Woody Allen gaat een opera regisseren. Hij doet dat voor de LA Opera. Hij regisseert ‘Gianni Schicchi’, deel van de operatrilogie Il Trittico van Puccini.

(Novum/AP) – Woody Allen gaat een opera regisseren. Hij doet dat voor de Los Angeles Opera, waarvan tenor Placido Domingo artistiek leider is. Allen regisseert ‘Gianni Schicchi’, deel van de operatrilogie Il Trittico van Puccini. Met het stuk wordt het seizoen 2008-2009 geopend.

De 71-jarige filmregisseur heeft zin in de nieuwe uitdaging. “Ik heb geen idee waar ik aan begin, maar incompetentie heeft me er nog nooit van weerhouden om me ergens enthousiast in te storten”, zegt jazzliefhebber Allen in een verklaring. Domingo vertelt dat hij Allen vier jaar geleden voor het eerst benaderde, maar dat de regisseur tot nu toe altijd de boot afhield.

De andere twee delen van de trilogie worden geregisseerd door William Friedkin. Hij regisseerde eerder films als ‘The exorcist’ en ‘The French connection’. Friedkin noemt de keuze voor Woody als regisseur van ‘Gianni Schicchi’ een ‘gouden greep’.

Woody Allen regisseerde onder meer de films ‘Match point’ (2005), ‘Manhattan’ (1979) en ‘Annie Hall’ (1977).

[Novum]