Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Adelheid Roosen met toneelstuk naar Jordanië

Adelheid Roosen is uitgenodigd om haar voorstelling ‘Is.man’ op te voeren op een theaterfestival in Jordanië. Op maandag en dinsdag staat ze in Amman.

Adelheid Roosen is uitgenodigd om haar voorstelling ‘Is.man’ op te voeren op een theaterfestival in Jordanië. Dat heeft producent Femal Economy zaterdag bekendgemaakt. De actrice en regisseuse brengt de voorstelling, die draait om het thema eerwraak, maandag en dinsdag op de planken op het International Theatre Festival in Amman.

Eerder reisde de theatermaakster al eens af naar Jordanië met ‘De gesluierde monologen’, waarin het gevoelsleven van moslima’s centraal staat. Beide voorstellingen voerde ze eind vorig jaar meermaals op in New York en Boston.

Voor ‘Is.man’ voerde de 49-jarige Roosen gesprekken met gastarbeiders die in de jaren zestig en zeventig naar Nederland kwamen. Het uiteindelijke verhaal dat uit die gesprekken voortkwam draait om een man die door zijn vader wordt aangezet tot eerwraak. Roosen stond tot en met woensdag met de voorstelling in Nederlandse theaters.

[Novum]