Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Carice maakt kans op Duitse Oscar

Carice van Houten maakt kans op een Lola, het Duitse equivalent van de Oscar. De Nederlandse actrice is genomineerd voor haar rol in de oorlogsfilm ‘Zwartboek’.

Carice van Houten maakt kans op een Lola, het Duitse equivalent van de Oscar. De Nederlandse filmster is genomineerd voor haar rol in de oorlogsfilm ‘Zwartboek’. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van tienduizend euro.

Op 25 april, als de Lola’s worden uitgereikt in Berlijn, wordt duidelijk of Van Houten in de prijzen valt. De 31-jarige brunette neemt het in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol op tegen de Duitse actrices Nina Hoss, Valerie Koch en Victoria Trauttmansdorff.

De Duitse acteur Waldemar Kobus is genomineerd voor een bijrol in ‘Zwartboek’. Hij speelt in de film van Paul Verhoeven een officier van de Duitse SS.

Haar met een Gouden Kalf bekroonde rol als de joodse zangeres Rachel Steinn betekende voor Van Houten de internationale doorbraak. Tom Cruise was zo onder de indruk van haar acteerprestaties dat hij haar vroeg om zijn vrouw te spelen in het oorlogsdrama ‘Valkyrie’.

De uitreiking van de Deutsche Filmpreise volgt op het Lola Festival, dat van 16 tot en met 20 april plaatsvindt in verschillende Duitse steden. De uitreiking is op 25 april te volgen via de Duitse omroep ARD.

[Novum]