Search
Close this search box.

Britney Spears op rantsoen

Britney Spears is op rantsoen gezet. De gevallen popprinses moet zich zien te redden met bijna duizend euro aan zakgeld per week, zo heeft een rechter bepaald.

(Novum/AP) – Britney Spears is op rantsoen gezet. De gevallen popprinses moet zich zien te redden met bijna duizend euro aan zakgeld per week, zo heeft een rechter maandag bepaald. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

De beslissing viel op dezelfde dag als een andere rechtszaak rondom de 26-jarige zangeres. De advocaat van Spears eiste van de rechter dat Kevin Federline voortaan zelf voor de door hem gemaakte juridische kosten opdraait.

Tot nu toe heeft Spears al 650 duizend euro uitgegeven aan advocaatkosten in het voogdijgevecht met haar ex-man. Van dat bedrag is ruim de helft opgegaan aan advocaatkosten van Federline, waarvoor Spears opdraait. In november werd bepaald dat Spears een deel van de juridische kosten van haar ex-man moet betalen. De rechter kwam tot het besluit nadat verschillende factoren in overweging waren genomen. Het grote verschil in inkomen van de twee partijen gaf uiteindelijk de doorslag.

De advocaten van de diepgezonken zangeres vechten nu tegen deze uitspraak, omdat ze van mening zijn dat Federline zelf genoeg geld heeft om zijn juristen te betalen. Zo gaf hij een serveerster onlangs ruim dertienhonderd euro voor een rekening van 238 euro. “Als hij bereid is om zo’n grote fooi te geven, moet hij ook bereid zijn om te betalen voor de juridische kosten”, liet de advocaat van Britney weten.

Donderdag werd bepaald dat Britney haar vader en curator James zestienhonderd euro per week moet betalen aan vergoeding voor de zorg die hij haar biedt. Ook mag hij op kosten van zijn dochter een auto leasen. James behartigt de persoonlijke en financiële belangen van zijn dochter, sinds ze in januari twee keer werd opgenomen in een psychiatrische kliniek. Hij mag onder meer bepalen met wie Britney contact heeft, en heeft toegang tot haar medische documenten.

In het afgelopen jaar legden paparazzi vast hoe Britney haar hoofd kaalschoor, met een paraplu insloeg op een auto en meermaals zonder slipje uit de auto stapte. Door haar labiele staat verloor ze de voogdij over haar zoontjes aan haar ex-man Kevin Federline. Eind vorige maand mocht Britney haar kindjes, die ze bijna twee maanden niet had gezien, weer bezoeken.

[Novum]