Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Colbie Caillat jong maar niet naïef

De Californische zangeres Colbie Caillat is nog jong, maar niet naïef. Ze vindt het verschrikkelijk hoe bekendheid mensen als Amy Winehouse bij de keel grijpt.

De Californische zangeres Colbie Caillat mag dan wel op jonge leeftijd succes hebben, de 22-jarige schone is zeker niet naïef. Over de keerzijde van de roem hoeft dan ook niemand haar iets wijs te maken. “Het is verschrikkelijk hoe bekendheid sommige mensen grijpt. Amy Winehouse bijvoorbeeld, ze wordt dagelijks opgejaagd door de paparazzi. Dat ze een uitvlucht zoekt vind ik logisch, alleen ben ik niet zo.”

Caillats hit ‘Bubbly’ prijkt al enige tijd bovenaan de Europese hitlijsten en staat momenteel al twaalf weken in de Nederlandse top 40. Het succes is een grote verrassing voor Caillat. “Ik schreef het nummer twee jaar geleden en het is bizar dat het nummer wereldwijd zo populair is”, zegt de blonde zangeres. “Mijn hele album staat vol vrolijke liedjes, net als ‘Bubbly’. Eigenlijk betekent de titel van het liedje een blij gezicht, ‘a bubbly face’.”

Haar nieuwe single ‘The little things’, die op 4 april uitkomt, is wederom een luchtig nummer. Toch laat ze ook een donkere kant van zichzelf zien op haar album ‘Coco’. “Vooral het nummer ‘Battle’ gaat over serieuzere zaken. Daarin zing ik over oorlogen en hoe politici daarmee omgaan”, zegt Caillat.

Een persoonlijke held van Caillat is John Mayer. “Met hem zou ik zonder aarzelen een duet willen opnemen.” Mayer staat niet bekend om zijn looks en Caillat zou in haar videoclip dan ook liever een andere ster zien. “Leonardo DiCaprio”, stelt ze voor. “Met hem zou ik wel eens een beschuitje willen eten.”

Als Caillat zou mogen kiezen, besteedt ze toch liever een dagje op het strand dan op het podium. Daar komen dan ook haar Californische roots om de hoek kijken. De gebruinde Caillat is dan ook het liefst thuis. “Ik mis mijn vrienden en familie wel heel erg”, zegt ze. “Thuis op de bank een filmpje kijken in mijn pyjama of lekker aan het strand zitten zijn dingen die momenteel aan me voorbij gaan. Al zijn het toeren en het succes natuurlijk wel fantastisch.”

[Novum]