Search
Close this search box.

Coldplay ‘doet’ 10.000 euro per minuut in Japan

Het Summer Sonic Festival in Japan heeft ruim 1,5 miljoen euro neergeteld voor de band Coldplay. Ze treden beide dagen 75 minuten op. Dat meldt The Sun.

Het Summer Sonic Festival in Japan heeft ruim 1,5 miljoen euro neergeteld om de Britse band Coldplay tot één van de hoofdacts te mogen rekenen. Dat meldt de Britse krant The Sun. Ook Alicia Keys, The Verve en Sex Pistols maken hun opwachting tijdens het festival. Het is niet bekend wat deze artiesten voor hun optreden ontvangen.

Het festival begint op 9 augustus in Tokyo en verplaatst zich een dag later naar Osaka. Van de bandleden wordt wel verwacht dat ze beide dagen een optreden van 75 minuten geven. Dat zou betekenen dat de band ‘slechts’ tienduizend euro per minuut verdient met de shows.

Het nieuwe album van de Britse band wordt verwacht in mei of juni. De titel van het album is nog niet bekend. Mogelijke tracknamen circuleerden onlangs op de website van de band.

Coldplay werd bekend door hits als ‘Clocks’ en ‘Fix you’. Hun voorgaande cd ‘X&Y’ werd wereldwijd het bestverkochte album in 2005.

[Novum]