Search
Close this search box.

Dj’s op non-actief bij 100%NL

Nienke Disco werd woensdag via een sms’je bericht dat ze niet meer te horen zal zijn op 100%NL. “Ze vinden me te jong en te hip”, vertelt ze aan Novum Nieuws.

Nienke Disco heeft via een sms’je vernomen dat ze niet meer te horen zal zijn op radiostation 100%NL. “Ze vinden me te jong en te hip”, vertelt de dj aan Novum Nieuws. “En dat terwijl ik zo veel publiciteit voor ze heb gegenereerd.” Ook dj Nienke Westerhof is te verstaan gegeven dat de zender geen gebruik meer zal maken van haar diensten, zo schrijft ze op haar website.

Beide dames wijzen naar de nieuwe programmadirecteur van de zender, Ron Sterrenburg. Naar eigen zeggen snapt Westerhof best dat nieuwe bazen soms snoeiharde maatregelen moeten nemen. “Het is alleen zo buitengewoon spijtig dat deze baas dat doet in een mailtje van twee regels.”

Sterrenburg wenst niet op de aantijgingen van zijn dj’s te reageren. “Er is in elk geval niemand ontslagen”, zegt hij stellig. “Ik wil er verder nog niets over zeggen, omdat alles nog kan veranderen. Wie weet heb ik ze wel op een korte vakantie gestuurd of ben ik in gesprek met andere dj’s, maar dat gaat niemand wat aan.”

De programmadirecteur maakte vorige week bekend dat zijn zender, die van oorsprong slechts muziek van Nederlandse bodem draait, een nieuwe koers gaat varen. Vrouwen zijn de nieuwe doelgroep van 100%NL. “We willen ons associëren met Linda, Libelle en Margriet”, aldus Sterrenburg.

[Novum]