Search
Close this search box.

Gouden Kooi eindigt in mei

Na een looptijd van twintig maanden komt de Gouden Kooi op 22 mei tot een einde. Al maanden wordt gespeculeerd over een op handen zijnde afwikkeling.

Na twintig maanden komt de Gouden Kooi op 22 mei tot een einde. Dat heeft RTL maandag bekendgemaakt. Al maanden werd gespeculeerd over een vroege dood van de spraakmakende realityserie, die op 1 oktober 2006 van start ging bij het toenmalige Tien.

Hoe de show ten einde zal komen, blijft vooralsnog onduidelijk. De vijf huidige bewoners moeten de komende maanden alles op alles zetten om de hoofdprijs van één miljoen euro binnen te slepen. Naast dat bedrag krijgt de winnaar duizend euro per doorgebrachte dag, minus eventuele boetes. Zo verblijft kandidaat Brian al 525 dagen in de villa in Eemnes.

In 2006, toen tien zogenoemde miljonairs hun intrek namen in de villa, kreeg de show van John de Mol veel kritiek te verduren. Zo zou de opzet van de Gouden Kooi de kandidaten aanzetten tot geweld en intimidatie. Toen Tien vorig jaar werd overgenomen door RTL Nederland, verhuisde de realitysoap naar RTL 5.

De Gouden Kooi trok gemiddeld ongeveer 500 duizend kijkers. RTL-topman Fons van Westerloo beweerde eerder dat het dagelijkse programma eind 2007 van de buis zou worden gehaald. In november bevestigde RTL dat er inderdaad een zou einde komen aan De Gouden Kooi, maar toen was nog onbekend wanneer.

[Novum]