Search
Close this search box.

Hind als vijftiende in halve finale Songfestival

Hind moet 20 mei als vijftiende haar liedje ten gehore brengen in de eerste halve finale van het Songfestival. Er zijn in totaal 25 finaleplaatsen te vergeven.

Hind Laroussi moet op 20 mei als vijftiende haar liedje ten gehore brengen in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dat is maandag gebleken uit een loting in Belgrado. De zangeres neemt het met ‘Your heart belongs to me’ op tegen landen als Israël, België en Finland.

In totaal doen op 20 mei negentien landen een gooi naar een plaats in de finale, die vier dagen later plaatsvindt. Op 22 mei strijden nog eens negentien landen tegen elkaar in de tweede halve finale. Er zijn 25 finaleplaatsen te vergeven. Vijf landen zijn al geplaatst.

Vertegenwoordigers van de 43 deelnemende landen kwamen maandag in de Servische hoofdstad bijeen. Daar werd de loting uitgevoerd door Zjelko en Jelena, de presentatoren van het muziekspektakel.

[Novum]