Zoeken
Sluit dit zoekvak.

J.K. Rowling overwoog zelfmoord

J.K. Rowling dacht aan zelfmoord voor ze succes kreeg als auteur van de Harry Potter-reeks. Dat vertelt ze in een tijdschrift van de Universiteit van Edinburgh.

(Novum/AP) – J.K. Rowling dacht aan zelfmoord voor ze wereldfaam kreeg als schrijfster van de Harry Potter-boekenreeks. Dat vertelt de Britse auteur in het studentenblad van de Universiteit van Edinburgh, zo meldt de Sunday Times.

De suïcidale gedachten kwamen op bij de schrijfster, toen ze als alleenstaande moeder van rond de 25 jaar moeite had om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze was toen nog niet zo lang gescheiden van haar eerste man, de Portugese journalist Jorge Arantes. “We hebben het dan echt over gedachten aan zelfmoord, niet over ‘ik voel me een beetje ellendig'”, vertelt Rowling.

De 42-jarige Rowling zocht medische hulp en kreeg vervolgens negen maanden lang therapie. “Ik heb me nooit geschaamd voor het feit dat ik depressief ben geweest. Waarom zou ik?”, vraagt Rowling zich af. “Ik maakte een moeilijke tijd door en en ben trots dat ik eruit heb weten te komen.”

J.K. Rowling is momenteel een van de rijkste vrouwen in Groot-Brittannië. Haar vermogen wordt door Fortune magazine geschat op 647 miljoen euro. Afgelopen zomer verscheen het zevende en afsluitende deel van de Harry Potter-reeks ‘Harry Potter and the deathly hallows’.

[Novum]