Search
Close this search box.

Liesbeth List doet Edith Piaf nogmaals

Liesbeth List kruipt volgend jaar wederom in de huid van Edith Piaf. In 1999 stond de zangeres al op de planken als Piaf in ‘Edith Piaf; the musical’.

Liesbeth List kruipt volgend jaar wederom in de huid van Edith Piaf in de gelijknamige musical. Dat laat producent Albert Verlinde dinsdag weten in het tv-programma RTL Boulevard. In 1999 stond de 66-jarige zangeres al eerder op de planken als Piaf.

“Overal waar ik kom vragen mensen ‘doe Piaf'”, vertelt List aan het entertainmentprogramma. “Piaf leeft nog steeds in de harten van de Nederlanders. Ik heb de rol eerst moeten leren en al doende groeide ik erin en nu gaat het er niet meer uit.”

List kreeg in 2000 de Johnny Kraaijkamp Musical Award voor haar vertolking van de Franse chanteuse. Het lijkt een logische stap te zijn voor V&V producties, het productiebedrijf van Verlinde, om de musical nogmaals op de planken te brengen. De film over het leven van Edith Piaf ‘La vie en rose’ bleek namelijk een groot succes te zijn. Hoofdrolspeler Marion Cotillard ontving vorige week een Oscar voor haar vertolking van Piaf.

[Novum]