Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Marianne Weber trots op muzikale zoon

Jeffrey, de zoon van Marianne Weber, werkt aan een carrière als componist en tekstschrijver van Nederlandstalige liedjes. De zangeres is trots op haar zoon.

Jeffrey, de zoon van Marianne Weber, werkt hard aan een carrière als componist en tekstschrijver van Nederlandstalige liedjes. Het begon een aantal jaren geleden met een tekst voor zijn moeder, maar intussen schrijft hij voor diverse Nederlandse artiesten, onder wie Grad Damen en Roxeanne Hazes. Moeder Marianne is trots dat zoonlief net als zij de liefde voelt voor het Nederlandstalige lied.

“Hij is ermee opgegroeid en heeft van mij het vuur en de liefde voor de Nederlandstalige muziek meegekregen”, vertelt Marianne trots. “Hij snapt het levenslied ook heel goed. Zijn teksten zijn simpel, maar toch met inhoud: luchtig en niet dom.”

Zingen laat Jeffrey liever over aan zijn moeder, maar liedjes schrijven en uitwerken is zijn grootste passie en doet hij thuis op de synthesizer. Maar Jeffrey schrijft niet voor iedere artiest die maar een liedje van hem wil hebben. “Hij is heel kieskeurig en schrijft echt niet voor iedereen”, legt Marianne uit. “Laatst riep hij nog dat hij voor een artiest niet wilde schrijven omdat hij niet gelooft wat hij zingt. En dan doet hij het niet.”

Huisvader Jeffrey, die vorig jaar mei met zijn vriendin zoontje Daylin Mika Alain kreeg, kan nog niet leven van zijn werk als liedjesschrijver. Maar als het aan hem ligt komt daar snel verandering in. “Hij is heel positief en zelfverzekerd dat hij er gaat komen”, roept Marianne. “Hij krijgt veel aanbiedingen om exclusief te gaan schrijven voor bepaalde artiesten, maar die slaat hij af. Hij wil er op eigen kracht komen en niet voor het geld kiezen, ook al kan hij dat best goed gebruiken. Maar ik bemoei me zo min mogelijk met zijn zaken. Hij moet het zelf beslissen.”

Voor haar laatste album ‘Tranen van geluk’ schreef Jeffrey het lied ‘De leugenaar’. Ook voor het komende album heeft ze weer een compositie van haar kind gereserveerd. “Het waren eigenlijk twee liedjes, maar ik heb er een afgestaan aan Grad Damen voor zijn nieuwe album. Ik heb het pas gehoord en het is zo goed geworden dat ik eigenlijk een klein beetje spijt heb dat ik het niet heb bewaard voor mijn eigen cd”, vertelt ze met een glimlach.

De 52-jarige koningin van het levenslied is net terug uit Curaçao. In haar tweede huis op het tropische eiland is ze bijgekomen van een hardnekkige griep. Ondanks de griep is Marianne gewoon doorgegaan met optreden en dat heeft haar stembanden geen goed gedaan. “Ik kreeg last van mijn keel en ben voor de zekerheid even naar de kno-arts gegaan. Gelukkig was het niet ernstig. Een beetje droog en opgezwollen”, legt ze uit. “Ik heb een kuurtje gekregen en het gaat al veel beter.”

[Novum]