Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Musical over Pippi Langkous krijgt vervolg

De musical ‘Pippi Langkous’ krijgt volgend jaar een vervolg. ‘Pippi zet de boel op stelten’ trapt op 12 april af in de Haarlemse stadsschouwburg.

De musical ‘Pippi Langkous’ krijgt een vervolg. ‘Pippi zet de boel op stelten’ trapt op 12 april volgend jaar af in de Haarlemse stadsschouwburg en toert vervolgens door het land. Nog niet bekend is wie er in de musical gaan spelen. Dat melden stichting S.I.P. en impresariaat Jacques Senf.

‘Pipi Langkous’ toerde in 2004, 2005 en 2006 door Nederland. De musical was goed voor vijf Musical Awards en vier Vlaamse Musical-prijzen. In totaal bezochten 160 duizend mensen de muzikale voorstelling.

Het personage Pippi Langkous is bedacht door kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren. Pippilotta Victualia Rolgordijnia Kruizemuntina Tafelkledia Langkous is van origine Zweeds. Het eerste boek over de sterke meid met de rode staartjes werd in 1945 uitgegeven.

[Novum]