Search
Close this search box.

Politie beschermde Aimee Duffy tegen moordcomplot

Aimee Duffy, de soulzangeres uit Wales, is als tiener onder bescherming van de politie geplaatst. Haar stiefvader was een doelwit in een moordcomplot.

Soulzangeres Aimee Duffy werd als tiener onder bescherming van de politie geplaatst. De stiefvader van de 23-jarige zangeres, Philip Smith, was in 1998 het doelwit van een moordcomplot. Dat vertelt Duffy tegen de Britse krant Daily Mail. Dawn Watson, de ex-vrouw van haar stiefvader, huurde destijds voor 4000 euro iemand in om Smith om te leggen.

De man die werd gevraagd de klus te klaren stapte echter direct naar de politie, die Watson oppakte. Toch was Duffy niet helemaal gerust. “Ik was misselijk van angst”, zegt ze. “Ik was heel bang dat Dawn iemand anders had ingehuurd. Hoewel we in veilig waren gebracht, kon ik er niet van slapen. Bij ieder geluid schrok ik wakker.”

Watson werd in 1998 veroordeeld tot 3,5 jaar cel. Achttien maanden nadat ze op vrije voeten kwam, stierf ze toen ze in een stuk vlees stikte.

De 23-jarige zangeres staat momenteel bovenaan de Single Top 100 staat met haar tweede single ‘Mercy’. Ze wordt al vergeleken met artiesten als Dusty Springfield en Amy Winehouse. Zondag werd ze gespot in Londen tijdens opnamen voor haar nieuwe videoclip van het nummer ‘Warwick Avenue’. Op 2 juli geeft ze haar eerste Nederlandse concert in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

[Novum]