Search
Close this search box.

Noorse prinses verwacht derde kind

De Noorse prinses Martha Louise en haar echtgenoot, de schrijver Ari Behn, verwachten hun derde kind. Dat heeft het koninklijk paleis donderdag bekendgemaakt.

De Noorse prinses Martha Louise en haar echtgenoot, de schrijver Ari Behn, verwachten hun derde kind. Dat heeft het koninklijk paleis donderdag bekendgemaakt.

De 36-jarige prinses is het oudste kind van koning Harald V en koningin Sonja. Haar jongere broer Haakon is echter de eerste in lijn voor de troonopvolging, omdat de grondwet ten tijde van hun geboorte alleen mannelijke vorsten erkende. In 1990 kregen vrouwelijke vorstenkinderen gelijke rechten, maar die grondwetswijziging geldt niet met terugwerkende kracht.

Het paleis zei dat de baby half oktober wordt verwacht, dat de aanstaande moeder het uitstekend maakt en dat er een normale zwangerschap wordt voorzien. Martha Louise en haar echtgenoot hebben al twee dochtertjes, Maud Angelica (4) en Leah Isadora (2).

[Novum]