Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Prins Harry terug in Engeland

Prins Harry is terug in Groot-Brittannië na tien weken gestationeerd te zijn geweest in Afghanistan. Hij landde zaterdag op de luchtmachtbasis van Oxfordshire.

(Novum/AP) – Prins Harry is terug in Groot-Brittannië na tien weken stiekem gestationeerd te zijn geweest in Afghanistan. Hij landde zaterdag op de luchtmachtbasis van Oxfordshire, waar hij werd opgewacht door zijn vader Charles en zijn broer William.

Vrijdag werd bekend dat het Britse leger de prins terug zou halen uit de Afghaanse provincie Helmand. Defensie besloot hiertoe nadat was uitgelekt dat hij daar was gestationeerd. Het zou te gevaarlijk zijn om Harry nog langer in het oorlogsgebied te laten blijven.

De 23-jarige prins bevond zich al sinds december in Afghanistan. Het ministerie had met de pers afgesproken geen ruchtbaarheid te geven aan de stationering. Maar het nieuws lekte donderdag alsnog uit via een tijdschrift in Australië en een krant in Duitsland.

[Novum]