Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rapper Salah Edin: Wilders moet moslim worden

Het lijkt Salah Edin een goed idee als Geert Wilders zich bekeert tot de islam. Dat grapt de rapper wiens foto in ‘Fitna’ is verward met die van Mohammed B.

Het lijkt rapper Salah Edin een goed idee als Geert Wilders zich bekeert tot de islam. Dat grapt de rapper wiens foto in ‘Fitna’ is verward met die van Mohammed B. vrijdag in het TMF-programma Reaction. Hij reageert op een opmerking van collega-rapper Appa die zegt het niet erg te vinden als de PVV-leider door zijn hoofd zou worden geschoten.

Salah Edin begrijpt het gevoel van Appa. “Maar ik denk niet dat het de oplossing zal zijn om ons dichter bij elkaar te brengen. Ik zou liever zien dat mensen dichter bij elkaar komen en juist inzien dat dit alleen maar onwetendheid is”, zei hij. “Dus het zou leuk en mooi zijn als Wilders in plaats van de frustraties die hij heeft een beetje liefde komt opzoeken in de islam.”

Edin speelt ongewild een rol in ‘Fitna’, de film van Wilders die donderdag werd gelanceerd. Er wordt in de film een foto van de rapper gebruikt terwijl het vermoedelijk de bedoeling was om een foto van Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, te tonen. Het gebruikte portret van Edin stond op de hoes van zijn album ‘Nederlands grootste nachtmerrie’ en was een bewuste verwijzing naar de alom bekende foto van B.

De rapper kondigde vrijdag aan juridische stappen te overwegen tegen Wilders. Het is niet voor het eerst dat Edin wordt verward met B. Dagblad Dag plaatste eerder al eens zijn foto bij een artikel over de moslimextremist.

[Novum]