Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘On-islamitisch’ radiostation bij Kabul in de as

Brandstichters hebben vrijdag een radiostation bij de Afghaanse hoofdstad Kabul in de as gelegd. Vier gewapende mannen drongen in alle vroegte naar binnen, knevelden de twee bewakers en staken het gebouw in brand, zei de politie. Volgens de directeur van Radio Zafar was het station bedreigd omdat de programma’s moreel verdorven en on-islamitisch zouden zijn. Behalve aan de islam besteedt het station ook aandacht aan sport, nieuws en muziek. Twee van de zestien medewerkers zijn vrouwen.

In de zuidwestelijke provincie Nimroz leverde een politie-eenheid die gespecialiseerd is in het vernietigen van papavervelden urenlang slag met guerrillastrijders. Twee agenten kwamen daarbij om en drie raakten gewond. Zes verdachten werden gearresteerd, zei het hoofd van de provinciale politie. De papaverteelt is bijzonder lucratief, omdat de plant de grondstof levert voor opium, waarvan Afghanistan verreweg de grootste leverancier in de wereld is.

Ook vrijdag vermoordden twee gewapende mannen een tribale leider in de provincie Kandahar die nauw betrokken was bij pogingen om in de streek tot vrede en verzoening te komen. [Novum/Radio.NL]