Search
Close this search box.

Ricky Martin bestrijdt kindersmokkel in Cambodja

Ricky Martin is op bezoek in Cambodja om aandacht te vragen voor kindersmokkel. De popster heeft een ontmoeting gehad met de minister van binnenlandse zaken.

(Novum/AP) – Ricky Martin is in Cambodja om aandacht te vragen voor kindersmokkel en kindermisbruik. De popster, die woensdag aankwam in het Aziatische land, heeft een ontmoeting gehad met minister van binnenlandse zaken Sar Kheng. Ook heeft hij projecten bezocht van welzijnsorganisaties.

De 36-jarige zanger, die met zijn Ricky Martin Foundation opkomt voor de rechten van kinderen, bezoekt het land om zich op de hoogte te stellen van de plaatselijke situatie. “Hij wilde het met eigen ogen zien”, zegt de directeur van de stichting, Angel Saltos. De Ricky Martin Foundation is vooral actief in Latijns-Amerika.

Martin hoorde van de kindersmokkel in Cambodja toen hij vorige maand een driedaagse conferentie van de Verenigde Naties bijwoonde in Wenen. Samen met actrice Emma Thompson riep hij toen op tot actie. Volgens cijfers van de Verenigde Naties zijn zeker 2,5 miljoen mensen het slachtoffer van dwangarbeid als gevolg van mensensmokkel. Naar schatting vallen jaarlijks 1,2 miljoen kinderen ten prooi aan smokkelaars.

[Novum]