Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rijdende Rechter oordeelt in zaak Vegan Streaker

De Rijdende Rechter heeft zich gebogen over het geschil tussen Paul de Leeuw en de Vegan Streaker. De man verstoorde vorige week Mooi! Weer De Leeuw.

De Rijdende Rechter heeft zich zaterdag gebogen over het geschil tussen Paul de Leeuw en Peter Janssen, alias de Vegan Streaker, die vorige week de uitzending van Mooi! Weer De Leeuw verstoorde. Mr. Frank Visser bekeek of de Vegan Streaker inderdaad excuses verdiende van de Vara-presentator, of dat hij juist zijn excuses moest aanbieden aan De Leeuw. De laatste kreeg uiteindelijk gelijk van de rechter.

De Leeuw zat vorige week midden in de show, toen de man gehuld in een miniscule string het podium op kwam lopen. Na een kort gesprek, waar bij De Leeuw de streaker op schoot nam, trok hij de string van de dierenvriend kapot.

Visser oordeelde dat ‘Paul de Leeuw weliswaar fout zat, maar dat de schade van de Vegan Streaker voor eigen rekening moet komen omdat hij zich onrechtmatig toegang had verschaft tot de show en dus eigen schuld had aan het opstootje’. Het fragment waarin Visser uitspraak doet, wordt zondagavond uitgezonden in ‘Mooi! weer De Leeuw, the day after’, maar is al te zien op videosite dumpert.nl.

“Hij wist of had kunnen weten dat De Leeuw in een dergelijke situatie onvoorspelbaar gedrag kan vertonen”, stelde de Rijdende Rechter in zijn uitspraak. “Terwijl de Vegan Streaker eveneens had dienen te beseffen welk een aantrekkingskracht zijn string mogelijk op de betrokkene kon hebben.”

Na de uitspraak bood de Vegan Streaker met tegenzin zijn excuses aan. “Ik ben het er niet mee eens, maar ik moet me erbij neerleggen”, stelde hij.

[Novum]