Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Simone van der Vlugt verslaat ‘De vliegeraar’

‘De vliegeraar’ beheerst al maandenlang de bestsellerlijsten. Deze week heeft de Nederlandse schrijfster Simone van der Vlugt daar verandering in gebracht.

‘De vliegeraar’ beheerst al maandenlang de bestsellerlijsten. Deze week heeft de Nederlandse schrijfster Simone van der Vlugt daar verandering in gebracht. Met haar literaire thriller ‘Blauw water’ heeft ze het boek van Khaled Hosseini van de eerste plek van De Bestseller 60 verdreven.

In haar nieuwste boek verhaalt de 41-jarige Van der Vlugt over een ontsnapte tbs’er die een vrouw en haar dochtertje gijzelt. De schrijfster is ook bekend om haar vele historische jeugdromans, waaronder ‘De amulet’ en ‘De guillotine’.

Hoewel ‘De vliegeraar van de eerste plaats is gestoten, is de Afghaans-Amerikaanse auteur nog altijd sterk aanwezig in de top vijf van de lijst, die wekelijks door de Stichting CPNB wordt uitgegeven. Zijn boek ‘Duizenden schitterende zonnen’ staat op de derde plaats.

[Novum]