Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Steve-O biedt inkijkje in ziel

Steve-O heeft in een email aan zijn vrienden zijn huidige situatie uit de doeken gedaan. De Jackass-ster werd zondag opgenomen in een psychiatrische ziekenhuis.

Steve-O is in een e-mail aan zijn vrienden openhartig over zijn huidige toestand. De 33-jarige Jackass-ster, die eigenlijk Stephen Glover heet, werd zondag opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Los Angeles.

In de mail, die op de website van het Amerikaanse tijdschrift People is geplaatst, zegt Steve manisch-depressief te zijn. Hij zag de aandoening altijd als ‘iets positiefs’. “Gezien de weinige tijd die we hebben in ons leven, leek het mij logisch dat die tijd uit extreme hoogtepunten en dieptepunten bestond. Ik wilde boven alles voorkomen dat ik zou vervallen in middelmatigheid.”

Hij ziet inmiddels in dat die houding hem geen goed heeft gedaan. “Na vier dagen in een psychiatrische kliniek begint het me te dagen dat veel dingen die ik heb gedaan tijdens die zogenaamde hoogtepunten, die vaak werden veroorzaakt drugs, manische onzin was en vaak kwetsend voor degenen die van mij houden”, schrijft hij.

De televisiester geeft zijn drugsgebruik grotendeels de schuld van zijn gedrag. “Ik ben er inmiddels wel achter dat ik mijn hersenen flink beschadigd heb door mijn drugsgebruik.” Donderdag werd bekend dat Glover wordt aangeklaagd wegens cocaïnebezit. Hij werd eerder deze maand gearresteerd na een burenruzie en bleek toen een kleine hoeveelheid drugs in zijn bezit te hebben. Dezelfde dag dook er een filmpje op internet op waarin Steve duidelijk onder invloed van drugs is en de cocaïneresten nog in zijn neus te zien zijn.

De mail, waarvan Steve de wens uitspreekt dat die ‘wordt gedeeld met zo veel mogelijk mensen via internet’, wordt afgesloten met een waarschuwing van de Jackass-ster aan zijn vrienden. “Doe voorzichtig, misdraag je niet. Dat is alles wat je moet weten om jezelf te redden. Ik houd van jullie, Steve-O.”

[Novum]