Search
Close this search box.

Steve-O: ik kreeg als baby alcohol van mijn ouders

Steve-O kwam als baby al in aanraking met alcohol. Zijn ouders gaven hem sterke drank zodat hij stopte met huilen. Dat schrijft hij op zijn MySpace-weblog.

Steve-O kwam naar eigen zeggen op zeer jonge leeftijd al in aanraking met alcohol. Zijn ouders gaven hem als baby tijdens hun vele vliegreizen sterke drank, zodat hij stopte met huilen. Dat schrijft de Jackass-ster op zijn MySpace-weblog.

De waaghals belandde eerder deze maand op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Los Angeles. Hij wordt behandeld voor zijn manische depressie en kampt met een drugs- en alcoholverslaving.

De 33-jarige Steve-O zegt dat zijn eigen alcoholverslaving grotendeels is terug te voeren op die van zijn moeder. “Ik ben altijd machteloos geweest tegenover alcohol, omdat mijn moeder haar hele volwassen leven dronk en ik er nooit voor heb gekozen om ertegen te vechten.”

De moeder van de televisiester zou zelfs een keer tegen haar familie hebben gezegd dat ze aan kanker leed, zodat ze dronken in bed kon blijven. “Ik kan niet geloven dat ik nu de slechtste leugen van mijn dode moeder verklap”, schrijft Steve-O, die eigenlijk Stephen Glover heet. “Ik kan ook niet geloven dat ik ooit naar de fles heb gegrepen terwijl ik met eigen ogen heb gezien hoe alcohol haar leven heeft verpest. God, ik mis mijn moeder.”

Glover heeft zijn moeder vergeven voor haar tekortkomingen. “Mijn liefde voor haar was onvoorwaardelijk”, schrijft hij. “Op dit moment in mijn leven hoop ik dat ik in staat ben mezelf te vergeven voor het egoïstische gedrag dat mijn verslaving heeft veroorzaakt.”

[Novum]