Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tenor Giuseppe Di Stefano (86) overleden

De Italiaanse tenor Giuseppe Di Stefano, die met Maria Callas zong, is op 86-jarige leeftijd overleden. Hij debuteerde in 1946 in ‘Manon’ van Jules Massenet.

(Novum/AP) – De Italiaanse tenor Giuseppe Di Stefano, die veel met Maria Callas zong, is maandag op 86-jarige leeftijd overleden.

Di Stefano debuteerde in 1946 in ‘Manon’ van Jules Massenet en zong in bijna alle belangrijke operahuizen, waaronder die in Milaan, New York, Wenen en Berlijn. Bekendheid verwierf hij ook door zijn duetten met Callas, met wie hij zowel op het toneel als in de studio zong. In 1992 trad Di Stefano voor het laatst op, in Rome.

Di Stefano overleed aan de gevolgen van een klap op zijn hoofd die hij ruim drie jaar geleden kreeg bij een overval op zijn huis in Kenia. Hij raakte daarbij in coma en ontwaakte daar wel weer uit, maar werd nooit meer de oude.

[Novum]