Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tien Nederlandse bands naar Amerika

Tien Nederlandse bands, waaronder Moke en Postman, reizen af naar Texas voor SXSW, een jaarlijkse muziekconventie. SXSW wordt van 12 tot 16 maart gehouden.

Tien Nederlandse bands reizen volgende week af naar Texas voor South by South West (SXSW), de jaarlijkse internationale muziekconventie. Onder meer Moke, Adept, Postman en Alamo Race Track spelen op het evenement in Austin, dat van 12 tot 16 maart wordt gehouden.

Op de openingsavond volgende week woensdag staan Adept, Aux Raus, C-Mon & Kypski en Postman gezamenlijk onder de naam DAMN! in de club Karma Lounge. Hospital Bombers, Do-The-Undo en Alamo Race Track treden drie dagen later op tijdens de ‘labelnight’ van platenmaatschappij Excelsior. Moke, Joep Pelt & Lobi Traoré en de in Amerika wonende Junkie XL doen eigen shows.

C-Mon & Kypski staat al voor de derde keer op het festival. Ook Junkie XL is een bekende in Austin. Vorig jaar maakten ook After Forever en zZz hun opwachting.

Op SXSW, een verzameling van muziekfestivals en conventies, kunnen artiesten zich voorstellen aan de platenindustrie. Ieder jaar komen duizenden professionals uit de muziekwereld af op het evenement in Texas. Ook Dolly Parton, R.E.M., Moby, The Kills en N.E.R.D. geven dit jaar acte de présence.

[Novum]