Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Widdershoven vervangt Van Dort als Aristokat

Disneys ‘De aristokatten’ is opnieuw ingesproken. Musicalster Maaike Widdershoven verleende haar stem voor de Nederlandse heruitgave, die op dvd verschijnt.

De Disney-animatiefilm ‘De aristokatten’ is voor de Nederlandse markt opnieuw ingesproken. Onder anderen musicalster Maaike Widdershoven verleende haar stem voor de Nederlandse heruitgave van deze Disneyklassieker. Vanaf 16 april zijn de avonturen van de aristocratische katten te koop op dvd.

Widdershoven heeft de stem van poes Duches ingesproken. Duches woont samen met haar drie kittens in een grote villa bij de lieve, bejaarde en wat excentrieke Madame Bonnefamilie. Als de jaloerse butler Edgar, vertolkt door ONM-acteur Sander de Heer, hoort dat Madame na haar overlijden al haar bezittingen aan haar geliefde katten nalaat, besluit hij deze uit de weg te ruimen. Het plan mislukt en de katten zwerven over de straten van Parijs op zoek naar hun luxe villa. Op hun weg terug komt Duches de straatkat Thomas O’Mally tegen, die haar op weg helpt. De stem van de avontuurlijke straatkat wordt ingesproken door de Vlaamse zanger Günther Neefs, de zoon van Louis Neefs, de stem van O’Malley in de eerste Nederlandstalige versie van ‘De Aristokatten’.

Het is de eerste keer dat bij een heruitgave van een Disneyfilm de originele Nederlandse stemacteurs worden vervangen. Wieteke van Dort, bekend van haar typetjes bij het kinderprogramma Het Klokhuis, sprak in 1970 de originele stem van Duches in.

[Novum]