Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ziekenhuis beboet na overdosis baby’s Dennis Quaid

Een ziekenhuis in LA is beboet voor het toedienen van een overdosis bloedverdunners aan drie baby’s. De baby’s van Dennis Quaid waren twee van de slachtoffers.

(Novum/AP) – Een ziekenhuis in Los Angeles heeft een boete van zestienduizend euro gekregen wegens het toedienen van een overdosis bloedverdunners aan drie pasgeboren baby’s, onder wie de tweeling van acteur Dennis Quaid. De boete is opgelegd door het instituut dat toeziet op de volksgezondheid in Californië.

Thomas Boone en Zoe Grace, die op 8 november werden geboren via een draagmoeder, kregen vorig jaar een dosis van de bloedverdunner heparine toegediend die duizend keer groter was dan voorgeschreven. Zowel de tweeling als het derde kindje dat slachtoffer werd van de medische fout hield niets over aan de overdosis.

Het Cedars-Sinai Medical Center zegt in een verklaring te hebben meegewerkt aan het onderzoek en voornemens te zijn de boete te betalen. Het ziekenhuis bood eerder al zijn excuses aan en beloofde maatregelen te nemen om te voorkomen dat verkeerde doses van geneesmiddelen worden toegediend.

De 53-jarige Quaid en zijn 36-jarige vrouw Kimberly klaagden in december de fabrikant van heparine aan omdat de verschillende doses van het geneesmiddel in verpakkingen zouden zitten die te veel op elkaar lijken.

[Novum]