Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zweden stuurt oud-winnares naar Songfestival

Charlotte Perrelli mag in mei voor een tweede maal Zweden vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival in Belgrado. De zangeres won de competitie in 1999.

Charlotte Perrelli mag in mei voor een tweede maal Zweden vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival. De zangeres, die de zangcompetitie in 1999 won met ‘Take me to your heaven’, gaat in Belgrado de strijd aan met het nummer ‘Hero’.

Anders dan in Nederland zijn de nationale voorrondes van het Songfestival in Zweden nog altijd groots van opzet. Maar liefst 3500 liedjes waren ingezonden, waarvan er zaterdagavond tien ten gehore werden gebracht in de gigantische Globen Arena in Stockholm.

Als het aan de Zweedse kijker thuis lag, zou zangeres Sibel naar de Servische hoofdstad afreizen. Zij kreeg zaterdag via televoting de meeste stemmen. De vakjury oordeelde echter anders en gaf Perrelli genoeg stemmen om toch als winnares uit de bus te komen.

Of de blondine uiteindelijk ook de kans krijgt om door te dringen tot de finale van het Eurovisie Songfestival op 24 mei is de vraag. De 33-jarige zangeres moet zich eerst bewijzen in de tweede halve finale op 22 mei. Hind, die Nederland vertegenwoordigt, staat twee dagen eerder in de eerste halve finale.

[Novum]