Schouten en De Munk genomineerd voor Loden Leeuw

Tineke Schouten en Danny de Munk zijn genomineerd voor de Loden Leeuw. De prijs is bestemd voor de irritantste bekende Nederlander in een commercial.

Tineke Schouten en Danny de Munk zijn dit jaar genomineerd voor de Loden Leeuw van het consumentenprogramma Radar. De prijs wordt elk jaar gegeven aan de irritantste bekende Nederlander in een commercial. Ook Sven Kramer en Naomi van As, Arie Koomen en Edwin Evers maken een kans.

Tineke Schouten etaleert diverse typetjes voor supermarktketen C1000 en De Munk prijst de snacks van Mora aan. Radio-dj Evers maakt reclame voor Beter Horen, cabaretier Arie Koomen houdt een sketch voor Mediamarkt en sportkoppel Kramer en Van As spelen toneel voor KPN.

Vorig jaar won Frans Bauer een Loden Leeuw voor zijn optreden in spotjes voor de Nederlandse Energie Maatschappij. Eerder gingen Louis van Gaal, Henny Huisman en Joop Braakhekke er met de twijfelachtige eer vandoor.

Bij de verkiezing van de Loden Leeuw worden ook de irritantste reclames verkozen. De commercials van goudhandelaar Postal Gold, toetjesfabrikant Mona en snoepmerk Autodrop nemen het op tegen de televisiereclames van vakantieaanbieder Corendon en Bakker Bart. Vorig jaar won KPN Hi de antiprijs.

De winnaars van dit jaar worden bekendgemaakt in de uitzending van Radar op 20 december. Tot die tijd kan worden gestemd.

[Novum]