Achtste-groepers Huilen Niet dit jaar nog in bios

Het boek Achtste-groepers Huilen Niet van Jacques Vriens wordt verfilmd door Dennis Bots. De regisseur van Anubis start de opnames van de jeugdfilm deze zomer.

Het boek Achtste-groepers Huilen Niet van Jacques Vriens wordt verfilmd door Dennis Bots. De regisseur van Anubis start de opnames van de jeugdfilm deze zomer, laat de distributeur Benelux Film Distributors dinsdag weten. De film komt in december in de bioscoop.

Het boek gaat over het stoere meisje Akkie. Ze is dol op voetbal, tot ongenoegen van de jongens uit haar klas. Als blijkt dat ze aan leukemie lijdt, leeft heel groep acht van de basisschool echter met haar mee. De film wordt gemaakt in samenwerking met de Evangelische Omroep.

Vriens vindt het geweldig dat zijn boek wordt verfilmd, omdat hij het schreef voor ‘al die dappere kinderen die de strijd tegen hun ziekte hebben verloren’. Van Achtste-groepers Huilen Niet zijn ruim honderdduizend exemplaren verkocht.

Bots regisseerde eerder de kinderfilms Anubis: het Pad der 7 Zonden (2008) en Anubis en de Wraak van Arghus (2009). Ook regisseerde hij afleveringen van de kinderserie Spangas.

[Novum]