Burton regisseert Brolin als klokkenluider

Tim Burton wil een remake van The Hunchback of Notre Dame regisseren. Acteur Josh Brolin speelt de klokkenluider van de Parijse kathedraal Notre Dame.

Tim Burton wil een remake van The Hunchback of Notre Dame regisseren. Acteur Josh Brolin speelt de klokkenluider van de Parijse kathedraal. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Hollywood Reporter.

Brolin is al vroeg betrokken bij de verfilming van het boek van Victor Hugo uit 1831, over de lelijke klokkenluider Quasimodo die verliefd wordt op het zigeunermeisje Esmeralda. Josh Brolin, die de rol van Quasimodo zou spelen, produceert de film ook. Hij is nu in de bioscopen te zien in de western True Grit. Disney maakte een tekenfilm over het verhaal in 1996.

Kieran en Michele Mulroney schrijven het scenario voor de film. Zij schreven ook het script voor Sherlock Holmes: A Game of Shadows die dit jaar uitkomt. Burton wil eerst hun script zien voordat hij zich vastlegt op de film. Hij heeft ook interesse om het sprookje Doornroosje te verfilmen, maar die plannen zijn nog niet concreet.

Burton werkt momenteel aan de vampierfilm Dark Shadows met Johnny Depp met wie hij talloze keren samenwerkte. Hij is druk bezig Michelle Pfeiffer in de film te krijgen. Vorig jaar maakte hij Alice in Wonderland, die zondagnacht twee Oscars won.

[Novum]