Manuel Venderbos zat thuis met zware burn-out

Manuel Venderbos heeft maandenlang thuisgezeten met een burn-out. De 34-jarige presentator werd in de zomer getroffen door een darminfectie en een zonnesteek.

Manuel Venderbos heeft maandenlang thuisgezeten met een burn-out. De 34-jarige presentator deed in de zomer mee aan het EO-spelprogramma De Pelgrimscode toen hij getroffen werd door een darminfectie en een zonnesteek.

“Ik kwam in het ziekenhuis terecht en had een black-out van een paar dagen”, vertelt Venderbos in RTL Boulevard. “Zonder enig besef vloog ik terug naar Nederland en daar kwam ik pas weer bij.” De presentator was flink overwerkt. “De burn-out voelde bij mij alsof ik een strak elastiek om mijn longen had. Ik zat vaak te hyperventileren en dacht constant dat ik een hartaanval kreeg.”

Venderbos werd naar eigen zeggen erg onzeker van zijn aandoening en leunde sterk op zijn vrouw Suzanne. “Ik was er zo slecht aan toe dat ik mijn eigen darmen niet onder controle had”, vertelt Manuel, die eind februari voor de tweede keer vader werd. “Zij moest me dus wassen. Dat brengt je heel dicht bij elkaar.” Inmiddels is de Jong-presentator weer aan het werk. “Ik krijg heel veel energie van weer een nieuwe serie.”

[Novum]