Recordomzet voor zevende Harry Potter-film

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 heeft het meeste geld opgeleverd van alle Potter-films tot nu toe. De film bracht ruim 657 miljoen dollar op.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 heeft het meeste geld opgeleverd van de zeven films die tot nu toe zijn verschenen over de tovenaarsleerling. De film die vorig jaar in de bioscopen draaide heeft wereldwijd 657,24 miljoen dollar winst opgeleverd. Dat meldt filmmaatschappij Warner Bros.

Tot het verschijnen van de zevende Potter-film was de eerste film uit de reeks financieel het succesvolst. Harry Potter and the Sorcerer’s Stone uit 2001 bracht 657 miljoen dollar in het laatje.

Het zevende deel van de Potter-film kostte ongeveer 250 miljoen dollar om te maken. De eerste Potter-film was goedkoper, die productie kostte 125 miljoen dollar. De laatste film uit de reeks, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, draait vanaf juli in de Nederlandse bioscopen.

De filmgoudmijn is gebaseerd op de boeken van J.K.Rowling. De serie is met een omzet van ruim zes miljard dollar de lucratiefste filmreeks aller tijden.

[Novum]