Regisseur musical Spider-Man stapt op

De regisseur van de Amerikaanse musical over Spider-Man heeft de geplaagde productie verlaten. Julie Taymor wordt vervangen door Philip William McKinley.

(Novum/AP) – De regisseur van de Amerikaanse musical over Spider-Man heeft de geplaagde productie verlaten. De 58-jarige Julie Taymor zou gefrustreerd zijn door de tijdsdruk.

“Ze heeft zich veel zorgen gemaakt, omdat er zo weinig tijd is om te repeteren”, zegt een vriend van de regisseur. Taymor liet al eerder haar frustraties de vrije loop over de negatieve media-aandacht. “Het is moeilijk. Ik probeer er niet op te letten.” Ze blijft wel deel uitmaken van het artistieke team.

De première van de musical werd woensdag voor de zesde keer uitgesteld. De musical over Spider-Man zou op 15 maart in première gaan, maar dat is nu uitgesteld tot de zomer.

De reden voor de vertraging zijn wijzigingen aan de show. Volgens de producenten kan Taymor zich vanwege eerder overeengekomen verplichtingen voor andere projecten niet volledig richten op de aanpassingen aan de show.

De regisseur, die de prestigieuze Tony Award won voor haar regie van de musical Lion King, wordt vervangen door Philip William McKinley. Entertainmentzender E! schrijft dat dat donderdag is bekendgemaakt. McKinley regisseerde onlangs nog Hugh Jackman in de musical The Boy From Oz.

De productie van Spider-Man: Turn off the Dark, met 65 miljoen dollar de duurste Broadwaymusical aller tijden, lag al meerdere keren stil. Sinds de start, tien jaar geleden, werd het project vertraagd door onder meer de dood van de producent, geldproblemen en ongelukken door de stunts.

[Novum]