Within Temptation neemt gas terug

Within Temptation pakt de nieuwe tournee anders aan. “We waren soms zeven, acht weken op reis. Dat wil ik gewoon niet meer”, zegt de zwangere Sharon den Adel.

Within Temptation pakt de nieuwe tournee anders aan. “Bij de vorige toers waren we soms zeven, acht weken achter elkaar op reis. Dat wil ik gewoon niet meer”, legt de zwangere zangeres Sharon den Adel uit in Metro. Vanwege haar zwangerschap is de tournee van Within Temptation uitgesteld tot augustus.

“Het geeft ons veel tijd om de show voor te bereiden”, zegt Den Adel over de opgeschoven concerten. “Normaal beginnen we meteen aan een toer en plannen we alles terwijl we al op het podium staan. Dan begin je vaak wat basic en bouw je het per show uit. Maar nu kunnen we vanaf dag een meteen iets groots neerzetten.”

De 36-jarige zangeres moet in mei bevallen van haar derde kindje. Zij en haar partner, Within Temptation-gitarist Robert Westerholt, hadden de derde zwangerschap niet gepland. “Maar we zijn er natuurlijk wel ontzettend blij mee”, liet de zangeres in november weten.

Within Temptation neemt niet alleen langer de tijd om de tournee voor te bereiden. Ook worden de schema’s aangepast in vergelijking met de vorige toer. “Er waren veel meer shows en landen bijgekomen, maar er waren ook tijdschema’s die soms echt belachelijk waren”, herinnert Den Adel zich. “Daar wordt het ook niet gezelliger van en dat heeft ons wel erg genekt aan het einde van de toer. Zelfs mensen zonder een gezin thuis waren helemaal gesloopt.”

[Novum]