Search
Close this search box.

Acteur sloopt Letterman-studio

De 22-jarige James Whittemore heeft de lobby van het beroemde Ed Sullivan Theater gesloopt. De musicalacteur werd op heterdaad betrapt.

De 22-jarige James Whittemore heeft de lobby van het beroemde Ed Sullivan Theater gesloopt. De musicalacteur werd op heterdaad betrapt door toegesnelde agenten. “De lobby zag eruit alsof er een grote vechtpartij had plaatsgevonden”, zei een agent tegen de Amerikaanse krant New York Post.

Whittemore was een avondje gaan stappen in de omgeving van de studio, waar ook de Late Show with David Letterman wordt opgenomen. De man viel in slaap op de stoep voor de studio, werd een uurtje later wakker en ontdekte dat zijn mobiele telefoon verdwenen was. Vervolgens sloegen de stoppen door.

Op camerabeelden is te zien hoe de man eerst tegen een van de deuren van de studio plast. Vervolgens schopt hij de glazen deuren in. Daarna pakt Whittemore een paaltje en sloopt de twee overgebleven deuren en een oud kassahokje.

Als de politie arriveert is te zien hoe de acteur een paaltje over zijn hals legt, om net te doen of hij het slachtoffer was. Als dat niet werkt, probeert hij zich te verstoppen. Ook dit werkt niet en de man wordt geboeid afgevoerd.

De New York Post noemt Whittemore een mislukte werkloze acteur die probeert door te breken op Broadway. Dat lukte tot op heden niet, wel was Whittemore te zien in kleinere producties in Atlantic City en Niagara Falls.

[Novum]